Honungsmarinerad kyckling med stekt romansallad, sparris och dragonpotatis
Vi alla vet hur skönt det är att slänga ihop en god middag av det som finns kvar i kylen efter en lång vecka. Här är ett recept från @foodbypau på Instagram som är enkelt, gott och lite lyxigt!
Ingredienser (4 portioner) :
- 4 kycklingfiléer
- 2 msk honung
- 2 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk dijonsenap
- Salt och peppar efter smak
Tillbehör:
- 2 huvuden romansallad
- 200 g sparris
- 800 g potatis
- 1 msk torkad dragon
- Olivolja
- Parmesanost
- Citron (för dressing)
Gör så här: Marinera kycklingen i en plastpåse ihop med marinaden och låt stå i 30 min. Grilla kycklingen på grillen eller stekpannan. Stek romansallad och sparris och toppa med riven parmesan. Rosta potatisen ihop med torkad dragon i ugnen tills den är gyllene och krispig. Servera allt och toppa med en skvätt citron för en fräsch och smakrik twist.
Det bästa? Du kan alltid anpassa detta recept efter vad du har hemma i kylen. Har du fler grönsaker eller kanske någon extra sås? Lägg till dem och skapa din egen version!