Julköttbullar

Julköttbullar

 

Saftiga, smakrika och precis som de ska vara – dessa julköttbullar blir snabbt favoriten på julbordet! Ett recept som lyfter klassiska smaker till nya höjder.

Ingredienser (ca 6 portioner):

  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk soja
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Smör till stekning

Instruktioner:

  1. Blanda smeten: Finhacka löken och stek den mjuk i lite smör. Blanda ströbröd och grädde i en skål och låt det svälla i 5 minuter. Rör sedan ner färs, lök, ägg, senap, soja, salt och svartpeppar. Arbeta ihop smeten ordentligt.
  2. Forma köttbullar: Rulla smeten till små köttbullar med fuktade händer.
  3. Stek köttbullarna: Värm upp smör i en stekpanna och stek köttbullarna gyllene på medelhög värme tills de är genomstekta. Skaka gärna pannan lite då och då för jämn stekyta.
  4. Servera och njut: Lägg upp köttbullarna på ett fat och servera direkt eller håll dem varma till julbordet.

Serveringsförslag:
Julköttbullarna passar perfekt med klassiska tillbehör som potatis, gräddsås, lingon och pressgurka. En riktig höjdpunkt på julbordet!