Julköttbullar
Saftiga, smakrika och precis som de ska vara – dessa julköttbullar blir snabbt favoriten på julbordet! Ett recept som lyfter klassiska smaker till nya höjder.
Ingredienser (ca 6 portioner):
- 500 g blandfärs
- 1 gul lök
- 1 ägg
- 1 dl grädde
- 1 dl ströbröd
- 2 msk dijonsenap
- 1 msk soja
- Salt och svartpeppar efter smak
- Smör till stekning
Instruktioner:
- Blanda smeten: Finhacka löken och stek den mjuk i lite smör. Blanda ströbröd och grädde i en skål och låt det svälla i 5 minuter. Rör sedan ner färs, lök, ägg, senap, soja, salt och svartpeppar. Arbeta ihop smeten ordentligt.
- Forma köttbullar: Rulla smeten till små köttbullar med fuktade händer.
- Stek köttbullarna: Värm upp smör i en stekpanna och stek köttbullarna gyllene på medelhög värme tills de är genomstekta. Skaka gärna pannan lite då och då för jämn stekyta.
- Servera och njut: Lägg upp köttbullarna på ett fat och servera direkt eller håll dem varma till julbordet.
Serveringsförslag:
Julköttbullarna passar perfekt med klassiska tillbehör som potatis, gräddsås, lingon och pressgurka. En riktig höjdpunkt på julbordet!