Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater

Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater

En krämig och smakrik pastarätt från Emilia Milosavljevic, som driver det stora matkontot @emiliasmatinspo på Instagram. Perfekt till helgmiddagen eller när du vill lyxa till en vardagskväll med något riktigt gott.

Ingredienser (4 portioner)

  • 600 g kycklinglårfilé

  • 400 g valfri pasta

  • 4 dl vispgrädde

  • 4 dl mjölk

  • 1 kycklingbuljong

  • 1,5 dl soltorkade tomater

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 röd paprika

  • 1 gul lök

  • 3 nävar färsk spenat

  • 1 msk tomatpuré

  • 2 msk smör

  • Rapsolja

Kryddblandning:
1 msk oregano
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
2 krm svartpeppar
Salt


Så gör du:

  1. Förbered kycklingen:
    Strimla kycklingen. Blanda alla kryddor (utom salt) i en skål. Stek kycklingen i olja och smör på medelhög värme, krydda med salt, peppar och 2 tsk av kryddmixen. När den fått fin färg – ställ åt sidan.

  2. Gör såsen:
    Rengör pannan. Fräs lök och vitlök mjukt i lite smör. Tillsätt tomatpuré, resterande kryddmix, paprika och soltorkade tomater i mindre bitar. Rör ner buljong, grädde och mjölk. Låt koka upp och småputtra i 5–6 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  3. Blanda ihop:
    Koka pastan. Vänd ner kycklingen i såsen och låt allt puttra ihop. Vänd i pastan och avsluta med färsk spenat precis innan servering.


💡 Tips:
Emilia kryddar alltid med sina elektriska kvarnar från Conant – en enkel uppgradering som gör både köket och matlagningen lite snyggare och smidigare.


Utforska fler recept från Emilia Milosavljevic