Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater

En krämig och smakrik pastarätt från Emilia Milosavljevic, som driver det stora matkontot @emiliasmatinspo på Instagram. Perfekt till helgmiddagen eller när du vill lyxa till en vardagskväll med något riktigt gott.
Ingredienser (4 portioner)
-
600 g kycklinglårfilé
-
400 g valfri pasta
-
4 dl vispgrädde
-
4 dl mjölk
-
1 kycklingbuljong
-
1,5 dl soltorkade tomater
-
2 vitlöksklyftor
-
1 röd paprika
-
1 gul lök
-
3 nävar färsk spenat
-
1 msk tomatpuré
-
2 msk smör
-
Rapsolja
Kryddblandning:
1 msk oregano
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
2 krm svartpeppar
Salt
Så gör du:
-
Förbered kycklingen:
Strimla kycklingen. Blanda alla kryddor (utom salt) i en skål. Stek kycklingen i olja och smör på medelhög värme, krydda med salt, peppar och 2 tsk av kryddmixen. När den fått fin färg – ställ åt sidan. -
Gör såsen:
Rengör pannan. Fräs lök och vitlök mjukt i lite smör. Tillsätt tomatpuré, resterande kryddmix, paprika och soltorkade tomater i mindre bitar. Rör ner buljong, grädde och mjölk. Låt koka upp och småputtra i 5–6 minuter. Smaka av med salt och peppar. -
Blanda ihop:
Koka pastan. Vänd ner kycklingen i såsen och låt allt puttra ihop. Vänd i pastan och avsluta med färsk spenat precis innan servering.
💡 Tips:
Emilia kryddar alltid med sina elektriska kvarnar från Conant – en enkel uppgradering som gör både köket och matlagningen lite snyggare och smidigare.